Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hahmoterapiaryhmä 1/2024 19.1.-10.3.2024 Helsinki

19.1. klo 08:00 10.3. klo 17:00

Ryhmän tavoitteena on Gestalt-terapian keinoin lievittää häpeän aiheuttamaa kärsimystä.

Ryhmän tavoitteena on Gestalt-terapian keinoin lievittää häpeän aiheuttamaa kärsimystä

Mitä on hahmoterapia?
Hahmoterapia, tunnetaan myös nimellä Gestalt-terapia, on eksistentiaalinen ja humanistinen psykoterapian muoto, joka keskittyy yksilön kokemukseen nykyhetkessä, ympäristöön ja suhteeseen itsensä ja muiden kanssa. Terapiassa pyritään lisäämään tietoisuutta siitä, kuinka yksilö ajattelee, tuntee ja toimii tietyissä tilanteissa, samalla tavoitellen itsehyväksyntää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. https://www.hahmoterapia.fi

Hahmoterapia antaa työkaluja ymmärtää ja kohdata häpeä terveellisellä tavalla, mikä voi auttaa yksilöitä vapautumaan sen lamauttavasta vaikutuksesta ja elämään täysipainoista elämää.

Miksi hahmoterapia on erinomainen häpeän käsittelyyn?

  1. Nykyhetken painotus: Häpeän tunteet ovat usein voimakkaimpia juuri niissä hetkissä, kun ne nousevat pintaan. Hahmoterapian keskittyminen nykyhetkeen auttaa yksilöä käsittelemään ja ymmärtämään näitä tunteita reaaliaikaisesti.
  2. Itsetietoisuuden kasvattaminen: Hahmoterapian avulla yksilöt voivat oppia tunnistamaan ja nimeämään häpeän tunteita, mikä on ensimmäinen askel niiden käsittelyssä.
  3. Kokonaisvaltaisuus: Terapia ei tarkastele vain häpeän tunnetta erikseen, vaan pyrkii ymmärtämään sen osana yksilön kokonaisvaltaista kokemusta ja elämää.
  4. Kokonaisuuden tavoittelu: Häpeä voi usein aiheuttaa yksilössä hajottavia tunteita ja kokemuksia. Hahmoterapian tavoitteena on kokonaisuuden löytäminen.
  5. Suhde itseen ja muihin: Hahmoterapia pyrkii vahvistamaan yksilön suhdetta itseensä ja muihin, mikä voi auttaa vähentämään häpeän aiheuttamia eristäytymisen tunteita ja parantamaan itsetuntoa.
  6. Hahmoterapia antaa työkaluja ymmärtää ja kohdata häpeä terveellisellä tavalla, mikä voi auttaa yksilöitä vapautumaan sen lamauttavasta vaikutuksesta ja elämään täysipainoista elämää.

Mitä ryhmässä tapahtuu?
Ryhmä pyrkii Hahmo-terapian keinoin lisäämään yksilön itsetuntemusta, tietoisuutta itsestäsi ja omista valinnoistasi. Hahmoterapiaryhmä on turvallinen tila, jossa osallistujat voivat yhdessä työstää häpeään liittyviä kokemuksia ja tunteita. Ryhmäprosessin avulla voimme parantaa valintojamme – löytää uusia tapoja suhtautua itseemme ja muihin, ymmärtää häpeän juuria ja rakentaa vahvempaa itsetuntoa. Toiminnallisten ja kehollisten menetelmien, dialogin ja reflektion avulla voimme löytää uusia näkökulmia ja tapoja kohdata häpeää.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?
Tämä ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat häpeän tunteita ja haluavat ymmärtää ja käsitellä niitä syvällisemmin. Ei ole väliä, mistä häpeän tunteesi kumpuaa – voit löytää tukea ja ymmärrystä tästä ryhmästä. Ryhmästä on hyötyä vaikka olisit osallistunut aikaisempaan vastaavaan ryhmään.

Ketkä voivat hyötyä?
Tämä ryhmä on juuri sinua varten jos koet:
– pelkoa olla oma itsesi,
– halua vetäytyä tai piiloutua muilta,
– tunteita, että et ole tarpeeksi hyvä,
– syyllisyyttä menneisyydestä tai nykyisyydestä.

Miksi liittyä?
Turvallinen ympäristö: Saat tilan, jossa voit vapaasti ilmaista ja käsitellä tunteitasi yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.
Asiantuntijuus: Ohjaajamme, hahmoterapeutti Jyrki Rytilä, on koulutettu ammattilainen, joka tarjoaa tukea ja ohjausta prosessissa.
Yhteisö: Ryhmässä voit kokea yhteisöllisyyttä, saat tukea ja ymmärrystä.

Mitä voit odottaa?
– Syvällistä itsetuntemusta ja ymmärrystä omista tunteista
– Välineitä häpeän tunnistamiseen ja sen kanssa työskentelyyn
– Turvallisen ja tukevan ryhmäympäristön
– Ammattitaitoisen ohjaajan tukeman oppimisprosessin

Ryhmän ohjaaja
Ryhmällä on ohjaajana on hahmoterapeutti (Clinical Gestalt Psychotherapist), TRE kouluttaja, DI – Jyrki Rytilä (jyrki.rytila@me.com). Ryhmän työnohjaaja on kouluttaja-psykoterapeutti Barbro Huldén.

Aika ja paikka

Gestalt-ryhmä kokoontuu 19.1.-10.3.2024 välisenä aikana yhteensä 42 tuntia. 

Pe 19.1.2024 klo 17-20
La 20.1.2024 klo 10-16
Su 21.1.2024 klo 10-16

To 25.1.2024 klo 17-20
To 1.2.2024 klo 17-20
To 15.2.2024 klo 17-20
To 29.2.2022 klo 17-20

Pe 8.3.2024 klo 17-20
La 9.3.2024 klo 10-16
Su 10.3.2024 klo 10-16

Paikkana on studio Kiskoteka Helsingin Herttoniemessä Marimekon pääkonttoria vastapäätä.

Ryhmään otetaan korkeintaan 12 henkilöä. Työskentelykielenä on suomi. Ryhmä on suljettu ja jatkamme samalla kokoonpanolla koko ryhmän olemassaolon ajan.

220,00€

Studio Kiskoteka

Kirvesmiehenkatu 10 A
Helsinki, 00880 Suomi
+ Google Map
040 558 6466
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Kurssin hinta on kokonaisuudessaan 1100€ (sis.alv. 10%). Voit rekisteröityä kurssille maksamalla 220€ (sis.alv. 10%) ilmoittautumismaksun joka varmistaa paikkasi ryhmässä. Loppu kurssimaksu maksetaan ryhmän aloittaessa. Ryhmän peruuntuessa ilmoittautumismaksu palautetaan.

Ryhmä on kysytty ja paikkoja on rajoitetusti – ilmoittautumisesi kannattaa tehdä ajoissa, vaikka tammikuuhun on vielä aikaa. 

Jos tunnet mielestäsi ryhmään sopivan ihmisen, vinkkaa hänelle ryhmästä. 

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Liput are no longer available